David Beckham

David Beckham on kotoisin Lontoosta, missä hän myös aloitti jalkapallon pelaamisen. Nuori lahjakkuus siirtyi jo 17-vuotiaana pelaamaan Manchester Unitediin. Hän pelasi ManU:ssa vuodet 1993-2003, ja voitti joukkueen riveissä yhteensä kuusi Valioliigan mestaruutta, kaksi FA cupia sekä Mestareiden liigan. Sekä BBC, Kansainvälinen jalkapalloliitto että Euroopan jalkapalloliitto valitsivat Beckhamin vuoden pelaajaksi 90-luvun lopulla. Beckham pelasi myös Englannin maajoukkueessa alkaen vuodesta 1998 ja päättyen vuoteen 2009, jolloin hän pelasi 109. ottelunsa. Tämä on eniten maajoukkuepelejä, joita kenttäpelaaja on pelannut Englannin historiassa.

Uran myöhemmät vaiheet

Vuonna 2003 Beckham myytiin Real Madridiin, ja joukkue voitti Espanjan supercupin, mutta seuraavina vuosina menestys hieman laantui. Muutaman vuoden jälkeen Beckham siirtyi Los Angeles Galaxyyn arviolta 250 miljoonan dollarin sopimuksella. Loukkaantumiset sekä lainakausi Milanossa aiheuttivat katkonaisuutta tällä ajanjaksolla. Uransa viimeiset ottelut Beckham pelasi Paris Saint-Germainin joukkueessa vuonna 2013, minkä jälkeen hän ilmoitti lopettavansa ammattilaisuransa.

Jalkapallon jälkeen

Jalkapalloilijana Beckham tunnettiin tarkoista vapaapotkuista ja keskityksistään, mutta myös hiustyyleistään ja tatuoinneistaan. Vuonna 2013 hänet tituleerattiin maailman parhaiten palkatuksi jalkapalloilijaksi. Maineikkaan jalkapallouran lopettaminen ei kuitenkaan millään tavalla vaikuttanut Beckhamin suosioon. Avioliitto alun perin Spice Girls -yhtyeestä tunnetun Victorian kanssa on tehnyt molemmista julkisuuden superparin. Beckhamit ovat tunnettuja tyylistään, ja molemmat ovat suunnitelleet muun muassa vaatemallistoja. Komea David on myös ollut monen mainoskampanjan mallina mm. H&M:llä.