Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic – tai Zlatan, kuten häntä useimmiten kutsutaan – on Ruotsin tunnetuimpia jalkapalloilijoita. Hänen vanhempansa ovat kotoisin Bosnia-Hertsegovinan alueelta, mutta hän on itse syntynyt ja kasvanut Malmössä. Zlatan on valittu Ruotsin parhaaksi jalkapalloilijaksi seitsemän kertaa, ja hän onkin kansallinen ylpeydenaihe. Kansainvälistä uraa Zlatan on tehnyt monissa Euroopan huippujoukkueissa.

Nousukiito

Zlatan aloitti uransa Malmössä vuonna 1999, ja pelasi kotikaupunkinsa joukkueessa kaksi vuotta. Vuonna 2001 hän siirtyi Hollantiin Ajaxiin, joka maksoi hänestä suurimman koskaan ruotsalaisesta jalkapallon pelaajasta maksetun summan. Zlatan pelasi Ajaxissa kolme kautta, joiden aikana seura voitti kaksi kertaa Hollannin mestaruuden. Vuonna 2004 Zlatan siirtyi Juventukseen 19,5 miljoonan euron summalla. Hän menestyi hyvin ja hänet valittiin vuoden pelaajaksi jo tulokaskaudellaan.

Maailmantähti

Vuonna 2006 Zlatan siirtyi Interiin 25 miljoonan kauppasummalla. Inter voitti Italian mestaruuden kolmena peräkkäisenä vuotena, ja vuosi 2008-2009 oli myös Zlatanin paras. Hän olikin tuolloin maailman parhaiten palkattuja jalkapalloilijoita. Vuonna 2009 Zlatan myytiin Barcelonalle 46 miljoonalla eurolla, pelaten Espanjassa yhden kauden ajan. Vuonna 2010 hän siirtyi AC Milanin riveihin, ja kahden vuoden kuluttua hän vastaanotti Italian parhaan pelaajan palkinnon jo kolmatta kertaa. Seuraavaksi Zlatan siirtyi Pariisin Saint-Germainin joukkueeseen vuonna 2012, ja on voittanut seuran riveissä jo kaksi kansallista mestaruutta. Mestarimaalintekijä on loistanut myös Ruotsin maajoukkuepeleissä alkaen vuodesta 2002.